KOZIČKOVO, navštívte nás !

Kozičkovo

Na našej farme, KOZIČKOVO – zdravý život, sme pre vás pripravili denne, čerstvo nadojené kozie mlieko. Mliečko si od nás môžete odniesť už v deň nadojenia v sklenených fľašiach domov. O kozičky je u nás skvelo postarané, čoho dôkazom je aj kvalitné mlieko a mliečne výrobky. Keďže kozy sa nechovajú na veľkostatku, majú dostatok priestoru na osobnú starostlivosť a kvalitné životné podmienky. Najmä celodenný pobyt na pastve prispieva k spokojnosti a welfare u nás chovaných zvierat. Navštívte nás a presvedčte sa na vlastné oči. Bude nám potešením.
Čistota prostredia chovu je základ kvality mlieka
Je veľmi dôležité, v akom prostredí sa kozy chovajú. Ich schopnosť požrať doslova všetko, môže spôsobiť problémy používateľom mlieka a mliečnych výrobkov. U kôz je preto oveľa dôležitejšie prostredie v ktorom žijú ako u kráv, pretože živiny a iné látky sa z potravy prenášajú do mlieka v oveľa väčšom množstve. Aby sa používatelia nebáli prípadných ťažkostí, kozy sa chovajú v čistom horskom prostredí, kde sú pod neustálym dohľadom chovateľov. Preto sa nemusíte obávať požívať najčistejšiu formu kozieho mlieka, nepasterizované mlieko. Ak by ste ale mali nejaké obavy, odporúča sa takzvaná šetrná pasterizácia. Mlieko sa ohrieva na teplote 75° po dobu tridsiatich sekúnd. Vtedy sa deaktivujú niektoré tráviace enzýmy a ostanú iba tie zdraviu prospešné. Musím ale dodať. Nepasterizované, je nepasterizované a preto je to na zvážení každého z vás, v akej forme si mlieko osvojíte. Veď, všetky tie výhody za to stoja.

V čom je kozie mlieko prospešné?

Samozrejme, ani zďaleka sme sa nedostali ku všetkým pozitívam kozieho mlieka, pretože je ich skutočne veľa. Napríklad pre náš tráviaci systém snáď neexistuje nič lepšie. Mlieko z kôz má pre nás priaznivejšie zloženie ako kravské mlieko, a preto je pre človeka ľahšie stráviteľné. Je dokázané, že z tých detí, ktoré sú alergické na kravské mlieko, až 60-70% nemá alergické reakcie pri požívaní kozieho mlieka. Taktiež priaznivo vplýva na precitlivenú žalúdočnú a črevnú stenu. O jeho výživových vlastnostiach svedčia aj fakty: kozie mlieko obsahuje veľké množstvo minerálov a stopových prvkov. Napríklad vápniku má viac než kravské. Obsahuje tiež horčík, draslík, sodík, mangán a ďalšie vitamíny A, C, E, D a vitamíny skupiny B, vrátane kyseliny listovej. To samozrejme ešte nie je všetko.
Dámy, zbystrite zrak! Kozie mlieko prirodzene zvláčňuje pokožku, a tým spomaľuje jej starnutie. Nie nadarmo ho naši predkovia prezývali tiež „elixír krásy a dlhovekosti“. Odborníci to vedia tiež, a preto sa na trhu stretneme s rôznymi výrobkami na pleť z kozieho mlieka. Tieto nie len zvláčňujú, ale aj liečia. U detí sa kozia srvátka tiež požíva pri liečení kožných ekzémov. Páni tiež ocenia priaznivé účinky kozieho mlieka pri liečení migrény.
Človek sa nestíha čudovať nad množstvom priaznivých účinkov, ktoré v sebe kozie mlieko ukrýva, a to sme možno v polovici! Vyzerá to, akoby malo toto mlieko odpoveď na všetko. Trpíte reumou, alebo vás iba bolia kĺby? Pite kozie mlieko. Kozie mlieko má protizápalové účinky a tak pozitívne ovplyvňuje reumatické stavy. Máte problémy s imunitou? Pite kozie mlieko. Vďaka bohatému obsahu vitamínov a minerálov kozie mlieko posilňuje imunitu a zabraňuje tak vzniku chorôb v ľudskom organizme. Máte problémy s astmou? Áno, kozie mlieko vám pomôže aj v tomto prípade! Predovšetkým však nesmieme zabudnúť na mozog. Aby sa tak nestalo, taktiež nám pomôže kozie mlieko, pretože pozitívne vplýva na nervovú sústavu a činnosť mozgu. O tom svedčí aj fakt, že pitie tohto mlieka pomáha pri liečení Parkinsonovej choroby.

Nádorové ochorenia a kozie mlieko

Pravidelné pitie kozieho mlieka nám pomáha vo veľa smeroch. Sú potvrdené priaznivé účinky na organizmus v strese, ale funguje aj ako skvelá prevencia proti nádorovým ochoreniam. Zaznamenané sú takisto liečivé účinky kozieho mlieka po vypuknutí nádorového ochorenia pri jeho liečení. Skutočne existujú ľudia, ktorí by „dali ruku do ohňa“ za to, že práve kozie mlieko ich vyliečilo z rakoviny. Bohužiaľ, veda zatiaľ s takýmito informáciami neprišla. Nemôžeme však ignorovať fakt, že telo kozy vie produkovať látky, ktoré ju pre takými ochoreniami ochráni. Neexistuje prípad kozy s nádorovým ochorením. Zaujímavé je, že ani po výbuchu atómových bômb v Hirošime a Nagasaki sa u kôz neprejavilo žiadne nádorové ochorenie. Príroda má liek na všetko. Stačí, aby sme mali oči a uši otvorené. Veď posúďte sami. Je lepšie jesť pilulky, ktoré zaťažujú organizmus, alebo si dať dúšok zdravého kozieho mliečka?

221901_koza_okulary
Kde nás nájdete:
– JK Equinox za obcou Modrová, tel. 0905 610 221 alebo 0908 650 235
Alebo na :
– Ratnovce 324, 92231 Ratnovce, tel. 0908 734 943